Wegańskie krokiety

Rzadko zdarza mi się używać w swojej kuchni gotowych produktów, jednak ostatnio miałam okazję wypróbować kilka produktów firmy Primavika i postanowiłam coś z nimi zrobić. Szczególnie w trakcie wakacji zdarza nam się nie mieć warunków lub czasu, aby ukręcić własną pastę czy wegański pasztet. Postanowiłam więc zrobić szybkie krokiety z pasztetem primavika - pomidorowym z cieciorką . Wyszły PYSZNE, są mega łatwe do zrobienia i bardzo satysfakcjonujące.




















Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej (przesianej)
  • 1,5 szklanki wody gazowanej
  • olej do smażenia
  • 1 pasztet primavika (pomidorowy z cieciorką)
  • szpinak
  • mleko sojowe
  • bułka tarta
Przygotowanie:
  1. Przesiej mąkę pszenną i dodaj do niej wodę gazowaną. Wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj więcej mąki lub wody, ciasto powinno być gęste, ale lejące się.
  2. Smaż naleśniki na odrobinie oleju
  3. Na przygotowane naleśniki nałóż łyżkę pasztetu i garść szpinaku
  4. Zwijaj krokiety najpierw od prawej i lewej, a następnie górę i dół
  5. Tak przygotowane krokiety zmocz w mleku sojowym, a następnie obtocz w bułce tartej
  6. Smaż na oleju z obu stron aż będą złociste

Komentarze

Popularne posty