Wegańskie krokiety
Rzadko zdarza mi się używać w swojej kuchni gotowych produktów, jednak ostatnio miałam okazję wypróbować kilka produktów firmy Primavika i postanowiłam coś z nimi zrobić. Szczególnie w trakcie wakacji zdarza nam się nie mieć warunków lub czasu, aby ukręcić własną pastę czy wegański pasztet. Postanowiłam więc zrobić szybkie krokiety z pasztetem primavika - pomidorowym z cieciorką . Wyszły PYSZNE, są mega łatwe do zrobienia i bardzo satysfakcjonujące.
Składniki:
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej (przesianej)
- 1,5 szklanki wody gazowanej
- olej do smażenia
- 1 pasztet primavika (pomidorowy z cieciorką)
- szpinak
- mleko sojowe
- bułka tarta
Przygotowanie:
- Przesiej mąkę pszenną i dodaj do niej wodę gazowaną. Wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj więcej mąki lub wody, ciasto powinno być gęste, ale lejące się.
- Smaż naleśniki na odrobinie oleju
- Na przygotowane naleśniki nałóż łyżkę pasztetu i garść szpinaku
- Zwijaj krokiety najpierw od prawej i lewej, a następnie górę i dół
- Tak przygotowane krokiety zmocz w mleku sojowym, a następnie obtocz w bułce tartej
- Smaż na oleju z obu stron aż będą złociste
Komentarze
Prześlij komentarz