Weganski omlet (bezglutenowy) 馃
Jednym z wega艅skich 艣niada艅 mo偶e by膰 omlet z m膮ki z ciecierzycy! Jest to omlet wega艅ski, ale te偶 BEZGLUTENOWY.
Mo偶ecie zrobi膰 go praktycznie z ka偶dym dodatkiem - zar贸wno na s艂ono jak i na s艂odko.
Moja dzisiejsza wersja jest z cebulk膮, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi!
Sk艂adniki (na 1 wi臋kszy omlet):
Mo偶ecie zrobi膰 go praktycznie z ka偶dym dodatkiem - zar贸wno na s艂ono jak i na s艂odko.
Moja dzisiejsza wersja jest z cebulk膮, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi!
Sk艂adniki (na 1 wi臋kszy omlet):
- szklanka m膮ki z ciecierzycy
- szklanka wody
- dodatki: s贸l czarna kala namak, pieprz, z膮bek czosnku przeci艣ni臋ty przez prask臋, cebulka pokrojona w drobne pi贸rka, pomidorki koktajlowe przekrojone na p贸艂, szpinak)
- olej do sma偶enia
Przygotowanie:
- Przygotuj wszystkie warzywa
- W misce dok艂adnie wymieszaj ze sob膮 m膮k臋 i wod臋, dodaj s贸l, pieprz, czosnek i wszystkie warzywa
- Wylej mas臋 na rozgrzan膮 patelnie z olejem
- Po 2 minutach przekr臋膰 omlet i po minucie zegnij go na p贸艂
- Do 艣rodka mo偶esz do艂o偶y膰 te偶 wi臋cej szpinaku/roszponki/rukoli oraz pomidorki koktajlowe
Komentarze
Prze艣lij komentarz