Tacos 馃尞
Hej! Troch臋 mnie tu nie by艂o, ale wracam do Was z przepisem na przepyszne tacos ze sma偶onym platanem 馃憣馃徑 W Meksyku jestem od 2 tygodni, zainspirowa艂o mnie ju偶 wiele rzeczy, uda艂o mi si臋 odby膰 lekcje gotowania u Meksyka艅skiego kolegi ale tez jad艂am w wielu weganskich miejscach, o kt贸rych nied艂ugo Wam napisz臋! W Meksyku nie ma wielu produkt贸w typowo weganskich, ale dzi臋ki r贸偶norodno艣ci 艣wie偶ych warzyw i owoc贸w mo偶na z 艂atwo艣ci膮 skomponowa膰 niesamowite wega艅skie potrawy.
Sk艂adniki:
- Platan
- 2 z膮bki czosnku
- Puszka fasoli
- Tortille (szukajcie tych "prawdziwych", z maki kukurydzianej)
- Kolendra
- Cebula czerwona
Przygotowanie:
- Platana pokroj w p贸艂ksi臋偶yce i usma偶 je dok艂adnie z ka偶dej strony na rozgrzanej patelni z olejem. Prze艂贸偶 na r臋cznik aby ods膮czy膰 nadmir t艂uszczu
- Na tej samej patelni podsma偶 pokrojony czosnek i po chwili dodaj fasole. Rozgnie膰 fasole i dodaj odrobine wody. Po 10 minutach wy艂膮cz fasole i odstaw na bok.
- Cebule pokroj w pi贸rka a kolendr臋 lekko posiekaj
- Na czysta rozgrzana patelnie z olejem po艂贸偶 tortill臋. Po 2-3 minutach przekr臋膰 tortill臋 i sma偶 ja z drugiej strony Ok 1 minut臋
- Czas wszystko z艂o偶y膰: na tortill臋 wy艂贸偶 "sos fasolowy" , posyp kolendra, dodaj platany i cebul臋 i zajadaj si臋 pysznym tacos!
Komentarze
Prze艣lij komentarz