Lunchowe, zielone kanapki 馃尶



























Sk艂adniki:
  • pesto: sok z po艂owy cytryny, gar艣膰 bazylii oraz szpinaku, 1 czosnek, s贸l, 3 艂y偶ki oliwy z oliwek oraz 3 艂y偶ki podpra偶onych pestek s艂onecznika 
  • 4 kromki chleba
  • rukola
  • 4 grubsze plastry tofu
  • kolendra
  • kie艂ki jarmu偶u oraz kie艂ki fasoli mung
Przygotowanie:
  1. W mo藕dzierzu lub w blenderze przygotuj pesto 艂膮cz膮c wszystkie sk艂adniki razem
  2. Pieczywo oraz tofu po艂贸偶 na nagrzan膮 patelni臋 grillow膮 na oko艂o 6 minut co jaki艣 czas obracaj膮c
  3. Gotowe pieczywo posmaruj z obu stron pesto, na jednej stronie po艂贸偶 2 kawa艂ki tofu oraz kie艂ki jarmu偶u, a na drugiej stronie po艂贸偶 rukol臋 oraz kolendr臋. Z艂贸偶 dwie po艂贸wki razem i przekr贸j na dwie cz臋艣ci
  4. Takie kanapki mo偶na zje艣膰 na 艣niadanie, ale te偶 super sprawdzaj膮 si臋 jako drugie 艣niadanie/lunch do pracy





Komentarze

Popularne posty