Lunchowe, zielone kanapki 馃尶
Sk艂adniki:
- pesto: sok z po艂owy cytryny, gar艣膰 bazylii oraz szpinaku, 1 czosnek, s贸l, 3 艂y偶ki oliwy z oliwek oraz 3 艂y偶ki podpra偶onych pestek s艂onecznika
- 4 kromki chleba
- rukola
- 4 grubsze plastry tofu
- kolendra
- kie艂ki jarmu偶u oraz kie艂ki fasoli mung
Przygotowanie:
- W mo藕dzierzu lub w blenderze przygotuj pesto 艂膮cz膮c wszystkie sk艂adniki razem
- Pieczywo oraz tofu po艂贸偶 na nagrzan膮 patelni臋 grillow膮 na oko艂o 6 minut co jaki艣 czas obracaj膮c
- Gotowe pieczywo posmaruj z obu stron pesto, na jednej stronie po艂贸偶 2 kawa艂ki tofu oraz kie艂ki jarmu偶u, a na drugiej stronie po艂贸偶 rukol臋 oraz kolendr臋. Z艂贸偶 dwie po艂贸wki razem i przekr贸j na dwie cz臋艣ci
- Takie kanapki mo偶na zje艣膰 na 艣niadanie, ale te偶 super sprawdzaj膮 si臋 jako drugie 艣niadanie/lunch do pracy
Komentarze
Prze艣lij komentarz