Quinoa z burakiem 馃崈馃槉馃構
Sk艂adniki:
- 50 g bia艂ej komosy ry偶owej (quinoa)
- 1 upieczony burak
- dwie gar艣ci szpinaku
- 1 z膮bek czosnku
- 2 艂y偶ki podpra偶onych pestek dyni
- 1 艂y偶ka musztardy dijon
- 1 艂y偶ka oleju t艂oczonego na zimno (u mnie konopny)
- 2 艂y偶ki nasion konopnych
- 1 艂y偶ka tymianku (艣wie偶ego lub suszonego)
- P贸艂 limonki
- S贸l i pieprz
Przygotowanie:
- Ugotuj komos臋 ry偶owa zgodnie z instrukcj膮 i prze艂贸偶 ja do du偶ej miski gdy ostygnie
- Buraka pokroj w wi臋ksza kostk臋 i wymieszaj razem z komos膮
- Na patelni臋 wrzu膰 szpinak i przecisnij przez prask臋 z膮bek czosnku
- Dodaj s贸l i wszystko po chwili zdejmij do ostudzenia
- Do miski z komos膮 dodaj olej, musztard臋, tymianek, s贸l, pieprz oraz wyci艣ni臋ty sok z limonki. Nast臋pnie dodaj szpinak oraz pestki dyni.
- Smacznego :)
Komentarze
Prze艣lij komentarz