Quinoa z burakiem 馃崈馃槉馃構







































Sk艂adniki: 
  • 50 g bia艂ej komosy ry偶owej (quinoa)
  • 1 upieczony burak
  • dwie gar艣ci szpinaku
  • 1 z膮bek czosnku
  • 2 艂y偶ki podpra偶onych pestek dyni
  • 1 艂y偶ka musztardy dijon 
  • 1 艂y偶ka oleju t艂oczonego na zimno (u mnie konopny)
  • 2 艂y偶ki nasion konopnych 
  • 1 艂y偶ka tymianku (艣wie偶ego lub suszonego)
  • P贸艂 limonki 
  • S贸l i pieprz
Przygotowanie: 
  1. Ugotuj komos臋 ry偶owa zgodnie z instrukcj膮 i prze艂贸偶 ja do du偶ej miski gdy ostygnie
  2. Buraka pokroj w wi臋ksza kostk臋 i wymieszaj razem z komos膮
  3. Na patelni臋 wrzu膰 szpinak i przecisnij przez prask臋 z膮bek czosnku
  4. Dodaj s贸l i wszystko po chwili zdejmij do ostudzenia 
  5. Do miski z komos膮 dodaj olej, musztard臋, tymianek, s贸l, pieprz oraz wyci艣ni臋ty sok z limonki. Nast臋pnie dodaj szpinak oraz pestki dyni.
  6. Smacznego :) 
 

Komentarze

Popularne posty