Micha Mnicha 馃馃嵅馃檹馃徎






 Sk艂adniki:

  • 35 g ry偶u basmati
  • 15 g komosy ry偶owej ( u mnie bia艂a quinoa)
  • p贸艂 awokado
  • 艂y偶ka harrisy
  • gar艣膰 kie艂k贸w broku艂a
  • 1 艂y偶ka oleju t艂oczonego na zimno (u mnie konopny)
  • 15-20 oliwek
  • gar艣膰 pestek dyni
  • 艂y偶ka kurkumy
  • s贸l
  • sok z po艂owy cytryny
  • opcjonalnie: 艂uskane nasiona konopii


Przygotowanie:

  1. Ugotuj ry偶 razem z komos膮 ry偶ow膮, kurkum膮 i sol膮 (10-15 min.)
  2. W tym czasie rozgnie膰 w mo藕dzierzu oliwki razem z odrobin膮 soli i pokr贸j awokado w p贸艂ksi臋偶yce
  3. Odced藕 ry偶 i komos臋 i prze艂贸偶 do miski
  4. Do miski dodaj olej, sok z cytryny oraz 艂uskane nasiona konopii
  5. Prze艂贸偶 do g艂臋bokiego talerza lub miski i na wierch po艂贸偶 pozosta艂e sk艂adniki - pestki dyni, awokado, tapenad臋 z oliwek oraz harris臋.
  6. Smacznego! :)





Komentarze

Popularne posty