Micha Mnicha 馃馃嵅馃檹馃徎
Sk艂adniki:
- 35 g ry偶u basmati
- 15 g komosy ry偶owej ( u mnie bia艂a quinoa)
- p贸艂 awokado
- 艂y偶ka harrisy
- gar艣膰 kie艂k贸w broku艂a
- 1 艂y偶ka oleju t艂oczonego na zimno (u mnie konopny)
- 15-20 oliwek
- gar艣膰 pestek dyni
- 艂y偶ka kurkumy
- s贸l
- sok z po艂owy cytryny
- opcjonalnie: 艂uskane nasiona konopii
Przygotowanie:
- Ugotuj ry偶 razem z komos膮 ry偶ow膮, kurkum膮 i sol膮 (10-15 min.)
- W tym czasie rozgnie膰 w mo藕dzierzu oliwki razem z odrobin膮 soli i pokr贸j awokado w p贸艂ksi臋偶yce
- Odced藕 ry偶 i komos臋 i prze艂贸偶 do miski
- Do miski dodaj olej, sok z cytryny oraz 艂uskane nasiona konopii
- Prze艂贸偶 do g艂臋bokiego talerza lub miski i na wierch po艂贸偶 pozosta艂e sk艂adniki - pestki dyni, awokado, tapenad臋 z oliwek oraz harris臋.
- Smacznego! :)
Komentarze
Prze艣lij komentarz