Maroka艅ski couscous z kalafiora 馃嚥馃嚘 /raw; gluten-free/
Sk艂adniki:
- p贸艂 g艂贸wki kalafiora
- 艣wie偶a kolendra
- 艣wie偶a mi臋ta
- 2 艂y偶ki rodzynek
- 4 daktyle
- 2 艂y偶ki posiekanych migda艂贸w
- 3 艂y偶eczki przyprawy Ras el Hanout (maroka艅ska mieszanka przypraw)
- sos: 2 艂y偶eczki tahini (pasta sezamowa), 2 艂y偶ki wody, wyci艣ni臋ty sok z po艂owy cytryny, 1 艂y偶eczka syropu z agawy/klonowego
- 1/2 granatu
Przygotowanie:
- Kalafiora zblendowa膰 na "kuskus", nast臋pnie prze艂o偶y膰 go do miski
- Doda膰 rodzynki, posiekane daktyle, migda艂y, kolendr臋, mi臋t臋 oraz przypraw臋 ras el hanout
- Przygotowa膰 sos: w miseczce po艂膮czy膰 wszystkie sk艂adniki i dobrze wymiesza膰
- Do sa艂atki dodaj sos i dok艂adnie wymieszaj
- Na koniec dodaj pestki granatu i delikatnie wmieszaj je w sa艂atk臋
Komentarze
Prze艣lij komentarz