Kolorowy Buddha 馃尡


Sk艂adniki:

  • 1/4 kalafiora
  • 5 pomidork贸w koktajlowych
  • gar艣膰 namoczonej ciecierzycy
  • gar艣膰 rukoli
  • kawa艂ek kapusty czerwonej
  • 2 rzodkiewki 
  • 4 ma艂e, m艂ode ziemniaki
  • gar艣膰 偶贸艂tej fasolki szparagowej
  • 1 marchewka
  • 1 艂y偶ka czarnego sezamu
  • przyprawy: 1 艂y偶eczka kminu rzymskiego, cynamonu i kolendry w ziarnach
  • sos: 2 艂y偶ki tahini (pasta sezamowa), 1 z膮bek czosnku, s贸l, sok z po艂owy cytryny, 2 艂y偶ki wrz膮tku
Przygotowanie: 
  1. Ugotuj na parze: ciecierzyc臋, ziemniaki przekrojone na p贸艂 ziemniaki, fasolk臋 szparagow膮 oraz kalafiora
  2. Pokr贸j pozosta艂e warzywa: pomidorki koktajlowe przekr贸j na p贸艂, marchewk臋 obierz obieraczk膮 do julienne, kapust臋 posiekaj, rzodkiewki pokr贸j na 膰wiartki
  3. Pod koniec gotowania dopraw warzywa na parze mieszank膮 kminu, cynamonu, kolendry i soli i dok艂adnie wymieszaj
  4. Przygotuj sos: po艂膮cz wszystkie sk艂adniki i dok艂adnie wymieszaj
  5. W misce wy艂贸偶 wszystkie 艣wie偶e warzywa, rukol臋 oraz te warzywa, kt贸re gotowa艂y si臋 na parze
  6. Polej wszystko przygotowanym wcze艣niej sosem i posyp sezamem

Komentarze

Popularne posty