Kolorowy Buddha 馃尡
Sk艂adniki:
- 1/4 kalafiora
- 5 pomidork贸w koktajlowych
- gar艣膰 namoczonej ciecierzycy
- gar艣膰 rukoli
- kawa艂ek kapusty czerwonej
- 2 rzodkiewki
- 4 ma艂e, m艂ode ziemniaki
- gar艣膰 偶贸艂tej fasolki szparagowej
- 1 marchewka
- 1 艂y偶ka czarnego sezamu
- przyprawy: 1 艂y偶eczka kminu rzymskiego, cynamonu i kolendry w ziarnach
- sos: 2 艂y偶ki tahini (pasta sezamowa), 1 z膮bek czosnku, s贸l, sok z po艂owy cytryny, 2 艂y偶ki wrz膮tku
Przygotowanie:
- Ugotuj na parze: ciecierzyc臋, ziemniaki przekrojone na p贸艂 ziemniaki, fasolk臋 szparagow膮 oraz kalafiora
- Pokr贸j pozosta艂e warzywa: pomidorki koktajlowe przekr贸j na p贸艂, marchewk臋 obierz obieraczk膮 do julienne, kapust臋 posiekaj, rzodkiewki pokr贸j na 膰wiartki
- Pod koniec gotowania dopraw warzywa na parze mieszank膮 kminu, cynamonu, kolendry i soli i dok艂adnie wymieszaj
- Przygotuj sos: po艂膮cz wszystkie sk艂adniki i dok艂adnie wymieszaj
- W misce wy艂贸偶 wszystkie 艣wie偶e warzywa, rukol臋 oraz te warzywa, kt贸re gotowa艂y si臋 na parze
- Polej wszystko przygotowanym wcze艣niej sosem i posyp sezamem
Komentarze
Prze艣lij komentarz