Lekka sa艂atka 馃
Dzisiaj na 艣niadanie wymy艣li艂am now膮 sa艂atk臋, kt贸ra okaza艂a si臋 hitem!!
Takie 艣niadanie jest pe艂ne witamin i jest do艣膰 syc膮ce. Dodatkowo z 艂atwo艣ci膮 mo偶na zabra膰 je ze sob膮 do szko艂y/pracy lub na piknik/grilla :)
Zatem do dzie艂a 馃槏
Sk艂adniki:
- 40g komosy ry偶owej
- 3 nie za du偶e pomidorki
- P贸艂 cebuli czerwonej
- P贸艂 og贸rka
- Kilka r贸偶yczek broku艂a (ugotowanych na parze)
- "Kuskus" z 艂odygi broku艂a (starta na tarce, na ma艂ych oczkach)
- 3-4 艂y偶ki oliwy z oliwek
- Puszka fasoli czerwonej
- Oregano, s贸l, papryka w臋dzona, kmin rzymski
- Sok z po艂owy cytryny
- Kolendra
- Opcjonalnie: sa艂ata (u mnie mix sa艂at)
Przygotowanie:
- Komos臋 ry偶owa ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (ok.10 min)
- Pokroj wszystkie warzywa wed艂ug w艂asnego uznania
- W ma艂ej misce pomiesza膰 fasole czerwona z du偶a ilo艣ci膮 przypraw oraz 1 艂y偶ka oliwy z oliwek
- W du偶ej misce wymieszaj ostudzon膮 komos臋, broku艂y ugotowane na parze, starta 艂odyg臋 broku艂a, fasol臋, reszt臋 pokrojonych warzyw i lekko "podarta" kolendr臋
- Polej wszystko reszta oliwy z oliwek i wyci艣nij sok z cytryny.
- Spr贸buj i dopraw sol膮 i reszta przypraw do smaku
- W misce wy艂贸偶 na dnie sa艂at臋 i wyk艂adaj膮 sa艂atk臋
Komentarze
Prze艣lij komentarz